/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Noi detalii despre perchezițiile de astăzi de la FISC. Funcționarul reținut ar fi pretins mită de peste 200 de mii de lei

missing
12 iulie 2018, ora 15:40
 Conform materialelor cauzei penale, în perioada februarie-martie 2017, angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat au pretins și acceptat de la doi agenți economici mijloace bănești în sumă de 180.000 lei, pentru a accepta cererea acestora de restituire a TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016.
În februarie-mai 2018, aceeași funcționari de la FISC au primit alți 70.000 de lei de la un alt agent economic pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.
În cauza penală pornită pentru corupere pasivă și activă figurează șase bănuiți, doi funcționari de la FISC și patru oameni de afaceri.  Unul dintre funcționarii de la FISC  a reușit să fugă, fiind dat în căutare, iar autorul infracțiunilor a fost reținut, pe un termen de 72 de ore. Bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.
Procuratura Anticorupție precizează că în cadrul celor zece percheziții efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram