/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mama și fiica, internate astăzi la spital după intoxicarea cu ciuperci, în stare gravă

13 iulie 2018, ora 18:14

Contactat de TV8, ofițerul de presă al IMSC Maxim Cazacu a declarat că starea fetiței s-a stabilizat. Cu toate acestea, pronosticurile sunt rezervate. Medicul mamei copiilor a spus că starea femeii se îmbunătățește, iar peste 3-4 zile va primi alt tip de tratament, în dependență de consecințele intoxicației. Tatăl a refuzat spitalizarea.

Amintim că familia, originară din Florești, s-a adresat la spital după ce câteva zile în urmă toți s-au intoxicat cu ciuperci. Mezinul, un băiețel de patru ani, a decedat.

În ultima perioadă, numărul cazurilor de intoxicaţii cu ciuperci a crescut considerabil. În perioada 09-13 iulie au făcut intoxicație la ciuperci 11 persoane mature și 6 copii. Din această cauză, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale se adresează populaţiei să fie atenți în consumul de ciuperci. Pentru prevenirea intoxicației cu ciuperci se recomandă respectarea următoarelor reguli:
– Nu consumați ciupercile care nu le cunoaşteţi sau care vă provoacă suspiciune;
– Nu procuraţi ciuperci de pe marginea drumurilor de la persoane necunoscute şi din locuri neautorizate;
– Nu colectaţi ciupercile, chiar şi cele comestibile cunoscute, din parcurile orăşeneşti, scuaruri, din vecinătatea drumurilor şi căilor ferate, de la gunoişti. Ciupercile acumulează substanţe toxice şi devin necomestibile;
– Nu implicaţi în procesul de colectare copiii și nu îi alimentați cu ciuperci;
– Alegeţi ciupercile culese înainte de preparare;
– Nu conservaţi ciupercile în condiţii casnice prin ermetizare, deoarece pot conține spori care provoacă omului intoxicații grave.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram