/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Agenţi ai serviciilor secrete ruse, inculpaţi în SUA pentru ingerinţe în scrutinul prezidenţial

missing
14 iulie 2018, ora 15:13

Acuzaţiile au fost anunţate de Rod Rosenstein, procuror general adjunct, şi sunt parte a investigaţiei care vizează ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial din Statele Unite.

Agenţii ruşi sunt acuzaţi de accesarea neautorizată a reţelei informatice a Comitetului Naţional Democrat, a Comitetului democrat din Congres şi a serverelor echipei de campanie a candidatului democrat la preşedinţie, Hillary Clinton. Informaţiile sustrase ilegal au fost difuzate cu câteva săptămâni înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie 2016.

”Internetul le permite adversarilor externi să atace americanii în moduri noi şi neaşteptate”, a declarat Rod Rosenstein.

”Alegerile libere şi corecte necesită eforturi şi generează dispute, astfel că vor fi mereu adversari care încearcă să amplifice disputele interne pentru a genera confuzie, clivaje şi pentru a ne controla”, a subliniat oficialul american.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram