/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Lecții de robotică, inteligență artificială, pentru elevii din Moldova. Ce alte scopuri și-au propus cei de la TwentyTu

missing
14 iulie 2018, ora 14:05

Proiectul va oferi cursuri extracurriculare gratuite în peste 10 domeni, precum antreprenorialul, robotica, inteligența artificială, astronomia prin VR (realitate virtuală), inteligența emoțională, matematica interactivă, care sunt destinate copiilor și adolescenților.

„Transformarea educației este scopul nostru comun, deoarece beneficiile vor fi resimțite de întreaga societate. Această misiune ambițioasă pe care ne-am asumat-o, este posibilă doar cu participarea întregii comunități”, a declarat Ana Chirița, director executiv ATIC și implementator al proiectului TwentyTu.

Sesiunile de instruire vor fi livrate atât online, cât și offline, în cele mai importante centre regionale ale țării. De asemenea, în cadrul proiectului, 2200 de profesori vor fi instruiți să predea disciplinele școlare într-un mod mai interactiv.

Pentru realizarea acestor scopuri, organizatorii au nevoie de jumătate de milion de euro. Colectarea fondurilor se realizează pe site-ul TwentyTu, unde sunt disponibile în timp real toate intrările și ieșirile financiare, orice donație este vizibilă publicului, iar începând cu luna august vor putea fi urmărite și toate cheltuielile. Colectarea se va finaliza în data de 22 august 2018.

Despre această inițiativă s-a auzit și peste hotarele țării. Oficiali din România au decis să constribuie financiar, printre ei se numără și Mihai-Cătălin Botez, deputat în Parlamentul de la București.

„Aș mai opta pentru includerea în program și a disciplinelor cum ar fi: educația financiară, educația despre sănătate și educația civică, astfel încât copiii să deprindă aptitudini reale și utile pentru viață”, susține acesta.

Proiectul „Centrul de Excelență în Domeniul TIC”, Tekwill, este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei, în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram