/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un nou scandal sexual la CM 2018, legat de rusoaice

14 iulie 2018, ora 16:11

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 a generat un scandal imens chiar înainte de startul turneului, când Federaţia Argentiniană de Fotbal (AFA) a publicat și apoi a retras de pe piață un manual cu sfaturi despre cum pot fi seduse tinerele rusoaice.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 AFA a precizat că materialul a fost tipărit din greşeală, dar soarta s-a răzbunat repede prin eliminarea naționalei lui Messi încă din optimi.

Argentinienii care au participat la Campionatul Mondial de Fotbal 2018 au aflat din manualul misogin că fetele din Rusia vor să ajungă în patul bărbaților, dar trebuie să se simta dorite sau că ele preferă oamenii care au inițiativă, care încearcă să vorbească mai mult cu ele.

“Nu incerca sa le vrajesti intr-un mod gresit. Sa nu crezi ca le impresionezi daca le vorbesti despre banii tai si daca le spui ca le stii tu pe toate”, mai spunea un sfat din manualul AFA.

La final de Cupă Mondială din Rusia, tot rusoaicele sunt miezul discordiei. Astfel, Campionatul Mondial de Fotbal 2018 a fost marcat de aproximativ 300 de cazuri de discriminare sexuală pe străzile oraşelor gazdă.

Piara Powar, şeful reţelei FARE, care monitorizează discriminarea în fotbalul european şi care lucrează cu FIFA, a precizat că printre victime s-au numărat rusoaice hărţuite de suporteri şi reporteri de televiziune, care au fost hărţuiţi în timp ce se aflau în transmisie directă.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 ”Singurul lucru ridicat a fost nivelul de sexism întâlnit faţă de unele femei, în general rusoaice, acostate de fani”, a precizat Powar. ”Am identificat 30 de cazuri în care au fost implicaţi suporteri ai echipelor în acte de discriminare sexuală pe străzi – e clar o subestimare a numărului de cazuri, care este probabil de zece ori mai mare”, a adăugat oficialul de la Campionatul Mondial de Fotbal 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram