Protestul „Apărați poporul, nu uzurpatorul!” se extinde în afara Capitalei. Luni, 16 iulie, la 7.30 dimineața, membrii și simpatizanții PPDA și PAS vor ieși în fața ispectoratelor de poliție din mai multe raioane ale republicii pentru a-i îndemna pe polițiști să apere cetățenii, nu doar guvernanții. 

„Noi, grupurile de rezistenţă, constituite în întreaga ţară, vom merge la Inspectoratele de poliţie nationale pentru a discuta cu reprezentanții forțelor de ordine, să le explicăm că regimul pe care aceştia sunt nevoiți să-l apere este unul banditesc; să facă uz de prevederile Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne; le vom prezenta rezoluția adoptată în Parlamentul European şi revendicările acesteia înaintate autorităţilor din R. Moldova”, a scris liderul PPDA, Andrei Năstase, pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui, la această acţiune s-au alăturat cetăţenii din raioanele Edineţ, Briceni, Dondușeni, Drochia, Florești, Bălţi, Teleneşti, Orhei, Ungheni, Nisporeni, Hânceşti, Cimişlia, Ialoveni, Străşeni, Ştefan-Vodă, Cantemir, Cahul, iar alte raioane urmează să se alăture. De asemenea, sugerează Năstase, luni, la aceeași oră,  protestatarii din Chișinău vor merge la Brigada de poliție cu destinație specială ”Fulger”, amplasată pe str. Mesager 5, mun. Chișinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!