/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Bine ați venit în țara presei libere!”. Cum sunt întâmpinați Trump și Putin la Helsinki

missing
16 iulie 2018, ora 14:08

Kaius Niemi, redactorul-șef al Helsingin Sanomat, a împărtășit un comunicat de presă pe Twitter, împreună cu fotografii ale câtorva dintre cele 300 de panouri publicitare care sunt amplasate pe tot traseul de la aeroport până la locul summit-ului dintre Trump și Putin.

„Dl. Președinte, bine ai venit în țara presei libere”, scrie pe unul dintre panourile publicitare.

„Odată ce întâmpinăm președinții la summitul de la Helsinki, am dori să le reamintim importanța presei libere. 300 de panouri publicitare pe traseele de la aeroport până la summit sunt pline de titluri cu privire la atitudinea președinților față de presă”, menționează Niemi pe contul său de Twitter.

Panourile cu citate afișate în engleză și rusă din perioada anilor 2000-2018 prezintă atitudinile „turbulente” ale liderilor respectivi față de o presă liberă.

Niemi a afirmat că panourile au fost destinate pentru a manifesta sprijin jurnaliștilor din S.U.A. și Rusia care se confruntă cu „circumstanțe de cenzură”.
„Aceasta este o declarație în numele jurnalismului critic și de înaltă calitate”, „Mass-media nu ar trebui să fie cățelul oricărui președinte sau regim” a mai declarat Niemi în comunicat.

Conform statisticilor Finlanda se situează pe locul patru în Indicele Libertății Presei Mondiale „Reporters Without Borders”, cu mult înaintea celui de-al 45-lea loc al S.U.A. Rusia a fost listată de organizație ca fiind numărul 148 din 180.

Un panou de limbă engleză conține un titlu din februarie: „Trump numește presa inamic al poporului”.

Deși cu întârziere, Putin a ajuns și el la Helsinki. Cei doi oficiali urmează să se întâlnească astăzi(16 iulie) în cadrul unui summit unde vor discuta despre relațiile dintre cele două state, precum și activitatea acestora pe arena internațională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram