Serviciul Booking.com nu mai oferă posibilitatea de a face rezervări în Crimeea. Anunțul a fost făcut pe site-ul aplicației, iar sistarea serviciilor a fost realizată ca o necesitate de a respecta sancțiunile UE împotriva Crimeei, potrivit tvrain.ru.

„Din păcate, în acest moment pe site-ul nostru este imposibil să rezervați în Crimeea cazare în scop de odihnă”, se spune în mesajul care apare atunci când se încearcă căutarea opțiunilor de cazare pe peninsulă. În același timp, există posibilitatea de a rezerva o locuință, dacă se indică că călătoria este în scop de serviciu.

Proprietara hotelului din Sudak, Natalia Kirichenko, a scris pe Facebook că, din 16 iulie, Booking.com a oprit colectarea de recenzii și evaluări ale turiștilor din obiectele din Crimeea.

„În conformitate cu aceste sancțiuni, Booking.com nu are voie să ofere servicii direct legate de activitățile turistice din Crimeea. Deși călătorii în interes de afaceri încă mai pot rezerva opțiuni de cazare în Crimeea”, se arată în postarea Nataliei Kirichenko.

În mai, Agenția Federală pentru Turism din Rusia a primit o instrucțiune din partea Ministerului Culturii „de a examina propunerea de interzicere a activităților companiei Booking.com” în Rusia. Ministerul a explicat că au primit un apel din partea unui cetățean care a cerut închiderea serviciului și la redirecționat la departamentul responsabil pentru a pregăti un răspuns.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!