/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” a anunțat când va avea loc următorul protest

missing
17 iulie 2018, ora 13:31

Totodată, Andrei Năstase a anunțat că protestele după modelul pichetării comisariatelor de poliție vor continua și vor fi organizate o serie de marșuri prin toată republica, până pe data de 26 august curent, atunci când în Piața Marei Adunări Naționale va avea loc Adunarea Generală a Cetățenilor.

“Considerăm inadecvată și rușinoasă reacția Parlamentului RM, a Guvernului, asupra Rezoluției Parlamentului European din 5 iulie curent, adoptată cu majoritate largă a celor cinci grupuri parlamentare din legislativul european. Manipularea, minciuna la care au recurs demnitarii subordonați uzurpatorului nu pot umbri cerințele clare are euro-deputaților, care exprimându-și solidaritatea fermă cu cererile miilor de oameni care protestează pe străzile din Chișinău, cer în mod tranșant ca autoritățile moldovene să ia măsuri adecvate pentru ca rezultatele alegerilor de primar de Chișinău să fie respectate”, a declarat Andrei Năstase. 

Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu a punctat încă o dată cele trei cerințe ale Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”, care trebuie realizate pentru oprirea protestelor: „validarea alegerilor din mun. Chișinău, tragerea la răspundere a judecătorilor care s-au lăsat manipulați de către dictator și anularea votului mixt”.

Amintim că astăzi la ora 14:00 la Curtea Supremă de Justiție urmează să fie examinată o cerere de revizuire pe care a depus-o Andrei Năstase, din cauza că judecătorii care au decis invalidarea alegerilor locale din Chișinău nu ar avea destule competențe și că ar fi fost comise multiple încălcări ale procedurii civile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram