Maria Butina, 29 de ani, care deţine cetăţenia rusă, a fost inculpată de autorităţile americane pentru consipraţie de a acţiona în folosul serviciilor de spionaj ruse prin infiltrarea în grupuri politice din SUA, informează site-ul postului BBC News, scrie Mediafax.

Rusoaica a dezvoltat legături strânse cu membri ai Partidului Republican şi a devenit o susţinătoare a dreptului la portul de arme, potrivit presei din SUA.

Acuzaţiile nu au legătură cu ancheta procurorului special Robert Mueller privind presupusele ingerinţe ale Moscovei în scrutinul prezidenţial american din anul 2016.

Butina este acuzată că opera sub îndrumarea unui oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei ruse cu care comunica printr-o serie de mijloace, inclusiv prin intermediul Twitter.

Robert Driscoll, avocatul inculpatei, a declarat că Butina “nu este o agentă” şi nu există “niciun indiciu că Butina încearca să influenţeze sau să submineze vreo politică sau lege specifică din Statele Unite”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!