/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

PDM anunță despre lansarea „Primei Case 3”. Cui îi este destinat proiectul și ce prevede

missing
17 iulie 2018, ora 13:22

Potrivit primului ministru, programul „Prima Casă 3” ține doar de o extinderea programului național „Prima Casă”. El vine în suportul familiilor cu mulți copii

„Familiile care au un copil vor obține o compensație de zece procente din costul apartamentului. cei cu doi copii vor primi o compensație de 20%, cei cu trei copii vor obține o compensație de 50% din partea statului. Familiile care au patru copii, statul le va achita 100% din costul apartamentului sau din suma creditului acordat de bancă. Dobânzile care urmează să fie plătite nemijlocit de cei care beneficiază de acest proiect”, a declarat Pavel Filip, prim-ministrul R. Moldova.

Întrebat câți bani vor fi alocați din bugetul de stat pentru acest proiect Pavel Filip a declarat: „Estimările presupun că până la sfârșitul anului vom avea acces la aproximativ 20 de milioane de lei, bani care ne putem permite și sunt de fapt bani care se încadrează în oferirea serviciilor publice”, a comunicat Filip.

De asemenea, Filip a anunțat că proiectul este elaborat și urmează să treacă procedura de avizare în Guvern, iar în maxim două săptămâni va fi aprobat. Totodată, premierul a comunicat că imediat ce va fi aprobat proiectul, acesta va intra în vigoare și va fi pus în aplicare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram