La Chișinău va fi construită o nouă biserică, în cinstea Preacuviosului Serghie de la Radonej. Despre acest fapt a anunțat șeful statului, Igor Dodon. Potrivit lui, în prezent se caută locul potrivit unde va fi ridicat lăcașul sfânt.

„În acest an, la Chişinău, împreună cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril, intenționăm să sfințim locul şi să punem piatra de temelie a unei biserici ce va fi zidită în cinstea Preacuviosului Serghie de la Radonej. În prezent, se lucrează la determinarea locului potrivit pentru construcţie şi elaborarea proiectului viitoarei biserici”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

În mesajul său, în care șeful statului felicită creștinii cu Ziua aflării moaştelor Preacuviosului Serghie de la Radonej, Dodon mai spune că mereu a acordat o atenție deosebită față de cinstirea Preacuviosului Serghie pe plaiul moldovenesc, iar la inițiativa sa moaștele acestuia au fost aduse în Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!