/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Statul va acorda familiilor social vulnerabile un suport financiar în mărime de 6000 de lei. În ce condiții

19 iulie 2018, ora 10:54

Asistența financiară va fi oferită beneficiarilor pentru necesități precum: produse alimentare, reparația locuinței sau construcția sobei, procurarea combustibilului pentru prepararea hranei și încălzirea în sezonul rece, dar și achiziționarea mobilierului sau a îmbrăcămintei necesare. Alocația va constitui cel mult șase mii de lei și va fi acordată printr-o singură plată sau prin plăți lunare, dar pentru o perioadă nu mai mare de șase luni.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, serviciul de suport monetar va fi instituit în cadrul structurii teritoriale de asistență socială, iar de selecția beneficiarilor, precum și de stabilirea mărimii ajutorului financiar va fi responsabilă Comisia pentru protecția persoanelor aflate în dificultate. Potențialii beneficiari vor fi identificați de către asistentul medical, reprezentanții autorităților publice și ONG-urilor sau la solicitarea directă a persoanei defavorizate.

Sprijinul financiar va putea fi acordat și familiilor care beneficiază de ajutor social sau de suport oferit în perioada rece a anului.

Serviciul „Suport monetar” va fi implementat începând cu 1 iulie 2018, iar mijloacele financiare alocate pentru funcționarea acestuia în 2018 constituie circa 14 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram