Necaz pe capul unor locatari dintr-un bloc nou, din capitală. În ultimele două săptămâni, după fiecare ploaie torențială care se abate asupra Chișinăului, aceștia sunt inundați. Noaptea trecută, de exemplu, parcările subterane s-au umplut cu apă, iar aceasta a ajuns în scara blocului și chiar în ascensor. Compania de construcții a promis să remedieze problema. Din cauza precipitațiilor abundente de noaptea trecută, mai multe străzi din capitală s-au transformat în râuri, oamenii fiind nevoiți să se deplaseze cu mare atenție.

Imaginile au fost surprinse aseară, în parcarea blocului. Indignați de cele văzute, oamenii au postat înregistrările și pe rețelele de socializare, menționând că în urma ploii, apa a intrat în scară și în ascensor.

Aseară în jurul orei 22 am primit un telefon de la vecini care m-au anunțat, adică m-au rugat să ies cu găleți și cu prosoape pentru că suntem inundați. Am ieșit, când am deschis ușa culoarele erau pline cu apă, ascensorul nu mai funcționa pentru că era plin cu apă și el, contoarele la fel curgea apa peste tot. Noi cu vecinii împreună am reușit să adunăm apă , într-o mână copilul, în altă găleată , până la un miez de noapte am strâns apă”, Ecaterina Matei, locatară.

Pe holurile blocului, nivelul apei atingea 10 cm de la podea, iar contoarele de electricitate de pe pereți au avut și ele de suferit.

Am solicitat și responsabilii companiei Kirsan, ei s-au prezentat iată au schimbat țeava asta. Deci, vreau să menționez că exact situația asta s-a întâmplat pe data de 22 iunie, exact această țeavă a fost spartă și am fost inundați și atunci reprezentanții companiei Kirsan ne-au asigurat că ei au făcut reparații, că totul este bine, să stăm liniștiți”, mai spune femeia.

Din spusele locatarilor, administrația companiei de construcții s-a prezentat dimineața la fața locului, însă nu a oferit explicații concrete persoanelor afectate. Solicitat telefonic, reprezentantul firmei de construcții a menționat că timp de 3 ani, de când a fost dat în exploatare blocul, nu au fost probleme cu scurgerile de apă. Potrivit lui, inundațiile de aseară, dar și de acum două săptămâin, s-au produs după ce ar fi cedat sistemului de canalizare din capitală.

Noi credem că diametrul la țeavă era mic pentru că sistemul orășenesc a cedat, fluxul de apă nu avea unde să se ducă și punctul slab s-a primit hidroimpact la al 9-lea etaj în blocul E. Noi am luat hotărârea să ne deconectăm și să facem o scurgere aparte și asta, clar lucru, că în viitor nu vor mai fi așa probleme de acest gen cu acest bloc”, Pavel, reprezentant al companiei de construcții.

Responsabilul a mai spus că timp de două săptămâni se vor desfășura lucrări cosmetic, iar cheltuielile vor fi suportate de compania de construcții.

Noi pur și simplu ne-am dus și vrem, din contul nostru să înlăturăm tot, să facem așa ca locatarii noștri să nu fie supărați pe noi”, Pavel, reprezentant companie de construcții.

Ploile torențiale de noaptea trecută au dat bătăi de cap și șoferilor, după ce mai multe străzi au fost inundate. Mașinile înotau la propriu, iar pietonii trebuiau să aibă mare grijă pe unde deplasează.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!