/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Curtea Constituțională are autoturism nou, cumpărat cu jumătate de milion de lei

missing
21 iulie 2018, ora 10:20

Cele trei mașini nu sunt considerate bune pentru judecătorii CC. Potrivit explicației Curții Constituționale, „mijloacele de transport respective sunt învechite și nu sunt utilizate de judecători de mai bine de doi ani, provocând pierderi lunare bugetului Curții Constituționale”.

Emil Gaitur, șeful Serviciului de presă de la CC, a explicat pentru portalul Moldova Curată că lunar Curtea plătea pentru parcarea acestor autoturisme, de aceea s-a decis ca să renunțe la ele.

Aproape jumătate de milion de lei pentru ”necesitățile instituției”

Instituția însă nu a rămas mult timp fără mașină. În luna aprilie 2018 a achiziționat un autoturism Skoda Superb, în valoare de 472 de mii de lei.

S-a întâmplat la o lună după ce conducerea CC a fost preluată de Mihai Poalelungi, însă procedura de cumpărare a mașinii a început încă în anul 2017 (mai jos – extrasul din Registrul achizițiilor publice). Potrivit lui Emil Gaitur, atunci în acest scop au fost prevăzuți bani în bugetul Curții.

Autoturisme „aruncate” de Curtea Constituțională și dăruite unor primari democrați

Potrivit unui proiect de hotărâre cu privire la transmiterea unor mijloace de transport, cele trei mașini, fabricate în anul 2003, care au aparținut Curții Constituționale au fost date primăriilor localităților Peresecina, Teleșeu și Donici din raionul Orhei. Toți cei trei primari ai localităților care au beneficiat de autoturismele Curții Constituționale sunt înscriși pe lista Partidului Democrat din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram