Asociația MOLDOX organizează din 31 august ateliere în sfera cinematografiei documentare alături de specialiști internaționali. Acestea vor avea loc la Cahul în cadrul „Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială”. Doritorii de a participa la ateliere pot aplica completând un formular până la 25 iulie curent.

În cadrul celor trei ateliere, participanții vor învăța de la producătorii de film și regizorii internaționali cum se creează un documentar cu impact social.

Atelierele MOLDOX LAB vor fi facilitate de către tutori internaționali cu o vastă experiență în domeniu printre care Gordon Quinn, producător din SUA, cu o activitate de 50 de ani în domeniul filmului documentar, dublu nominalizat în 2018 la Premiile Oscar, Melody Gilbert, regizoare din SUA – „unul dintre cei mai neînfricați regizori din cinematografia documentară contemporană” în opinia Documentary Channel, Gregor Hutz din Germania, multiplu laureat la festivaluri internaționale, Nora Agapi, documentaristă din România, filmele la care a colaborat fiind selectate la festivaluri prestigioase europene și Ioana Țurcan, producătoare de film și artist vizual din România.

Participanții vor avea ocazia să-și vadă propriul film proiectat pe marele ecran al festivalului. De asemenea, pentru cineaștii cu experiență va fi organizată o sesiune publică de prezentare a proiectelor în fața unui juriu format din profesioniști din industria filmului documentar de la nivel internațional. Autorii celor mai promițătoare proiecte de film autohtone vor fi premiați cu participarea la programe de formare internaționale.

Participarea la toate atelierele este gratuită, iar mai multe detalii le puteți găsi aici.
MOLDOX LAB este parte componentă a „Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială – MOLDOX”, aflat la a III-a ediție în acest an.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!