/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Pentagonul anunţă alocarea a 200 milioane de dolari suplimentare pentru apărarea Ucrainei

missing
21 iulie 2018, ora 12:29

Aceste noi fonduri, care ridică „asistenţa americană către sectorul de securitate ucrainean la peste un miliard de dolari în total din 2014”, vor permite în special achiziţionarea de „echipamente pentru susţinerea programelor de formare în curs şi a nevoilor operaţionale”, a precizat Pentagonul într-un comunicat. Printre acestea, capacităţile de comandă ale armatei ucrainene, comunicaţiile securizate sau mijloacele de vedere nocturnă.

Potrivit Ministerului american al Apărării, această cooperare în materie de securitate se bazează pe recenta adoptare de către Kiev a unei legi privind securitatea naţională. Calendarul pentru livrarea de noi echipamente americane va fi „fixat la o dată ulterioară”, precizează sursa citată.

Conflictul din estul Ucrainei între armata de la Kiev şi separatiştii proruşi s-a soldat cu peste 10.000 de morţi din 2014.

Washingtonul, aliat al Kievului, i-a vândut în acest an Ucrainei rachete antitanc Javelin pentru „a-i proteja suveranitatea şi integritatea teritorială”, în pofida protestelor Rusiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram