/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Trump avertizează Iranul să „nu amenințe niciodată” SUA sau vor avea de suferit

missing
23 iulie 2018, ora 13:11

Într-un mesaj lăsat noapte târziu pe Twitter adresat lui Rouhani, Trump a scris: „NICIODATĂ, DAR NICIODATĂ, SĂ NU AMENINȚAȚI STATELE UNITE DIN NOU SAU O SĂ AVEȚI DE SUPORTAT CONSECINȚELE CARE NU LE-A MAI VĂZUT ISTORIA ÎNAINTE.
NU MAI SUNTEM O ȚARĂ CARE VA SUPORTA CUVINTELE VOASTRE DE VIOLENȚĂ ȘI MOARTE. FII PRECAUT!”

Potrivit oficialilor americani familiarizați cu această chestiune, escaladarea retoricii a apărut deoarece administrația Trump a lansat o ofensivă de discursuri și comunicări online menite să stimuleze tulburările și să ajute presiunea asupra Iranului să pună capăt programului său nuclear și sprijinul său față de grupurile militare.

Iranul s-a confruntat cu o presiune crescută din partea SUA și cu sancțiuni în urma deciziei lui Trump de a retrage Statele Unite de la înțelegerea internațională privind programul nuclear din Iran în 2015. Teheranul a declarat că activitatea sa nucleară este doar pentru generarea de energie electrică și alte proiecte pașnice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram