Primarul interimar al capitalei se opune revenirii lui Mihai Moldovanu în fotoliul de șef al Direcției Sănătate. Potrivit lui Codreanu, chiar dacă Judecătoria Chișinău a anulat dispoziția de eliberare semnată de Silvia Radu, personal nu are de gând să-l accepte la muncă. Primarul interimar susține că va ataca decizia la Curtea de Apel. Moldovanu nu a răspuns la telefon pentru a comenta aceste declarații.

„Nu este restabilit. Domnului Moldovanu i s-a dat câștig de cauză în prima instanță. Dumnealui nu este restabilit în funcție. Restabilit poate fi doar prin dispoziția primarului. Eu nu am semnat și nu am de gând să semnez vreo dispoziție”, a declarat Ruslan Codreanu, primar interimar, Primăria Chișinău.

Potrivit lui Codreanu, decizia Judecătoriei Chișinău urmează să fie atacată la Curtea de Apel.

„Noi vom merge conform procedurii – la Curtea de Apel, în instanță mai departe ca să apărăm poziția instituției, pe care deocamdată o reprezint – a Primăriei municipiului Chișinău”, a menționat Ruslan Codreanu.

Am încercat să-l contactăm pe Mihai Moldovanu, dar acesta nu a răspuns la apelurile noastre telefonice. Anterior, Silvia Radu a semnat dispoziția de eliberare din funcția de șef al Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, pe 29 martie 2018, iar motivul ar fi fost starea proastă a lucrurilor din domeniul sănătății. Pe 17 iulie, Judecătoria Chișinău a anulat dispoziția de eliberare semnată de către fostul primar interimar, Silvia Radu. În document se spune că dispoziția semnată de către fostul edil este una ilegală. Decizia instanței a fost salutată de către Mihai Moldovanu care consideră că, în acest fel, i s-a făcut dreptate. Dispoziția judecătoriei Chișinău este cu drept de atac la Curtea de Apel.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg Cozlov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!