Un membru fondator al grupului feminist ucrainean „Femen”, Oksana Shachko, a fost găsită moartă în apartamentul său din Paris, a declarat grupul Femen marți, 24 iulie, anunță Reuters. Fostă membră s-a sinucis în apartamentul său din Paris, la vârsta de 31 de ani, a anunţat marţi într-o declaraţie pentru AFP Inna Şevcenko, actuala lideră a organizaţiei.

„RIP. Cea mai neînfricată și vulnerabilă, Oksana Shachko, ne-a părăsit. Plângem împreună cu rudele și prietenii și așteptăm versiunea oficială de la poliție. În momentul de față se știe că ieri, 23 iulie, corpul Oksanei a fost găsit în apartamentul său din Paris”, s-a declarat pe blogul său oficial.

Cu toate acestea, data exactă a morţii tinerei ucrainence urmează să fie stabilită de expertiza medico-legală, dar în data de 20 iulie ea era încă în viaţă, a declarat o altă confondatoare a Femen, Aleksandra Şevcenko, pentru BBC Ucraina.

Aplicaţia Telegram Paris Burns informează că Oksana Şaciko a avut înainte două tentative de sinucidere. În scrisoarea sa de adio, tânăra scrie: „Totul este un Fake!”.

De când a fost înființată la Kiev în 2008, mișcarea Femen a câștigat notorietate în Europa prin protestele sale – de obicei topless – împotriva turismului sexual, a homofobiei și a instituțiilor religioase.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!