Pavel Filip susține că acuzațiile Platformei DA privind că Plahotniuc ar fi implicat în construcția unui business centru în locul Cafenelei Guguță sunt nefondate. Declarația a fost făcută în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat. Acesta a mai spus că proiectul ce ține de noul business centru este în regulă, dacă se integrează în limitele legale.

Întrebat cum răspunde PD la acuzațiile cu referire la persoana lui Plahotniuc în vederea scandalului ce ține de cafeneaua Guguță și că acolo ar urma să fie construite ilegal un business centru, domnul Pavel Filip a declarat ironic: „Există ceva care se întâmplă în Republica Moldova unde nu ar sta în spate domnul Plahotniuc?”

Ulterior acesta a precizat, „Eu sunt mult mai pragmatic și mă conduc de cuvintele pe care le-a spus odată Henry Ford, deci eu cred doar în bunul Dumnezeu, în rest toți să-mi aducă argumente și demonstrații. Până ce nu nu am văzut nici un argument. La toți le place să bată din gură foarte mult, dar nimeni nu vine cu argumente și dovezi concrete. De aceea este foarte simplu astăzi în Republica Moldova să devii erou prin a-l învinui pe domnul Plahotniuc de toate ce se întâmplă în această țară”, a declarat Filip.

Cu referire la proiectul despre construcția unui nou business centru, Filip a spus: „Este foarte important că și acest proiect, trebuie să recunosc că nu cunosc detaliile, dar să se încadreze în limitele legale în cadrul legal care există în RM.”

Amintim că, astăzi în fața Primăriei Chișinău s-a desfășurat un protest împotriva construcției unui centru de afaceri în locul fostei cafenele Guguță din parcul Central. Organizatorul protestului este Platforma DA, reprezentanții cărei au declarat că Plahotniuc ar fi stat în spatele viitoarei construcții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!