/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ O nouă promisiune electorală? Premierul, de la tribuna PDM, anunță despre micșorarea impozitului pe venit

missing
24 iulie 2018, ora 14:28

Totodată prim-ministrul a declarat că angajatorii din sectorul corporativ vor plăti mai puțini bani la bugetul asigurării de stat sociale. Astfel, pentru aceștia impozitul se va micșora de la 23 la 18 procente. De asemenea, Filip a anunțat și despre dublarea scutirii personale de la 11 mii 280 de lei la 24 de mii.

De asemenea, șeful executivului a declarat că pentru industria horeca, sector din industria hotelieră și a serviciilor alimentare, cota TVA se va reduce de la 20 la 10 procente.

Totodată, taximetriștii care au salarii de până la 10 mii de lei pe lună vor avea un impozit fix de 500 de lei pe lună, iar asigurare medicală și cea socială va reprezenta o plată pe lună de 1/12 din rata anuală.

Prevederile ar urma să intre în vigoare în luna octombrie a acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram