/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Protest la Primărie și la PDM. Oamenii își doresc ca localul Guguță să fie renovat și redeschis

24 iulie 2018, ora 18:25

Oamenii s-au adunat la primărie în timp ce în interior avea loc ședința Consiliului Municipal. Președintele PPDA a spus că a cerut consilierilor municipali ca terenul din adiacentul cafenelei Guguță să revină în proprietatea publică.

„Ați văzut că niște hotărâri judecătorești emise în mod arbitrar în favoarea lui Plahotniuc și a firmei sale, îi permit acestuia ca într-un parc central, poate unul din cele mai importante parcuri din Republica Moldova să construiască un Business Centru, ceea ce este inadmisibil”, a declarat Andrei Năstase, președinte PPDA.

„Noi avem nevoie de hoteluri, de distracții sau de locuri de muncă la industrie, la agricultură, la comerț normal. Ceea ce vor ei, ei vor de la fiecare metru pătrat să stoarcă bani”, a menționat Alexandru Slusari, vicepreședinte PPDA.

Manifestanții spun că ar fi mai bine dacă localul ar fi fost renovat, iar în zona să fie transformată în una de agrement pentru copii.

„Asta-i locul tinereții noastre. Copiii când erau mici noi veneam acolo. Să facă tot o cafenea pentru copii, să o renoveze, cu „atracțioane” să fie. Pentru copii să fie, dar nu pentru banii lui Plahotniuc”

„O reparație totală să-i facă lumea ca să poată să se ducă , copii ca să mănânce o înghețată”

„Cafeneaua Guguță, dacă este o cafenea pentru copii, așa ar trebui să rămână. Dar, în primul rând, eu aș fi vrut să fie lege și ca totul să fie în baza legii”

Ulterior, mulțimea s-a deplasat spre sediul Partidului Democrat unde a protestat timp de aproape jumătate de oră. Andrei Năstase s-a arătat nemulțumit de faptul că Plahontiuc nu iese în fața oamenilor, numindu-l cu mai multe cuvinte ofensatoare.

„De ce n-ar ieși gunoiul acesta să vină în coace. Că doar nu suntem foarte mulți. Nu suntem mulți, o mână de oameni. Iată să vină pigmeul să ne spună cum a furat el miliardele”, a susținut Andrei Năstase, președinte PPDA.

„Eu consider că omul dacă ar fi curajos el ar ieși liber. Dacă ar fi curat, dacă nu s-ar teme de nimic nu și-ar pune atâta poliție în față. Un om sincer el mereu iese în față. Un om sincer tot timpul vorbește cu poporul”

„Este partid Democrat, dar partidul democrat ar trebui pe toți noi să ne protejeze de aceste lucruri care se fac ilegal”

În replică, prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip, și-a apărat șeful de partid.

„Există ceva care se întâmplă în Republica Moldova unde nu ar sta în spate domnul Plahotniuc? Până ce nu am văzut niciun argument. La toți le place să bată din gură foarte mult, dar nimeni nu vine cu argumente și dovezi concrete”, a spus Pavel Filip, prim-ministru, prim-vicepreședinte, PDM.

Construcția unei clădiri multi-etajate în locul cafenelei “Guguță” a fost aprobată luna trecută de Curtea de Apel, atunci când instanța a rejudecat cazul început în 2015. Compania care deține cafeneaua “Guguță” a primit și dreptul de privatizare a terenului. Săptămâna trecută, Consiliul National al Monumentelor Istorice a aprobat proiectul de construcție a clădirii cu 8 etaje în locul respectiv. Firma care va construi centrul comercial a cumpărat cafeneaua în 2017 de la firma „Finpar Invest”, despre care presa de la noi a scris ca ar fi controlată de apropiații lui Vladimir Plahotniuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram