/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/GRAFIC/ SONDAJ: Ce salariu ar determina un moldovean să nu plece din țară

missing
25 iulie 2018, ora 11:49

În 2018 salariul mediu acceptat este de 12 600 lei cu 2 700 lei mai mult față de anul trecut când salariul mediu acceptat pentru a rămâne în țară era de 9 900 lei. Creșterea așteptărilor salariale este de 27%, cea ce este mai mult decât creșterea nominală a salariului în Moldova. Majorarea decalajul între salariul acceptat de a rămâne în Republica Moldova și salariul real plătit aici ne face să concluzionăm că intenția de migrație pentru a soluționa problemele financiare ale familiei rămâne o preferință pentru cetățeni, afirmă experții IDIS Viitorul.

Potrivit experților IDIS Viitorul, analizând structura de remunerare se observă o scădere semnificativă a celor care sunt de acord cu o remunerare de până în 10 mii de lei și o creștere pronunțată a celor care consideră că salariul decent trebuie să fie de 15 mii de lei și mai mult.

Cercetarea lansată de IDIS Viitorul ”People Watch” măsoară teme de interes public sporit. Chestionarul a fost făcut pe un eșantion de 1 042 persoane în perioada 29 iunie – 9 iulie curent cu o marjă de eroare de plus, minus 2,8%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram