/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

În ce condiții mormintele părăsite vor putea fi redistribuite. Ce prevede un proiect de lege

missing
25 iulie 2018, ora 15:45

Potrivit proiectului, cimitirele se vor afla în proprietatea publică a statului sau a administraţiei publice locale, care vor avea obligaţia de a le înfiinţa în fiecare localitate şi de a le organiza astfel încât să aibă sectoare corespunzătoare pentru fiecare cult recunoscut, la cererea acestora. Totodată, publicitatea serviciilor funerare se propune a fi interzisă pe teritoriul cimitirelor. Cimitirele vor fi înființate conform certificatului de urbanism și avizului sanitar, cu respectarea distanței minime de 100 m față de zonele locuibile.

Plantarea arborilor şi arbuştilor pe morminte va fi interzisă, cu excepția arbuștilor ornamentali pitici. Locurile de înhumare vor fi concesionate solicitanților în temeiul unui contract. Pentru fiecare înhumare se va repartiza un lot de pământ cu suprafaţa de 3,8 m2. Locurile de înhumare din cimitire vor putea fi rezervate pe termen nelimitat. Osemintele vor putea fi deshumate în orice perioadă a anului, fără avizul autorităţilor de sănătate publică, după 7 ani de la deces.

Potrivit autorilor, în prezent nu există o lege ce ar reglementa activitatea cimitirelor și domeniul funerar. Doar pe teritoriul municipiului Chișinău sunt amplasate 11 cimitire, care se întind pe o suprafață de 185 de hectare.

Proiectul urmează a fi dezbătut și votat în plenul Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram