/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

TOP 21 cele mai influente orașe din lume. New York și Londra, în fruntea clasamentului

25 iulie 2018, ora 08:03

Sunt analizate zeci de variabile, care sunt apoi împărțite în cinci categorii: activitatea de afaceri, capitalul uman, schimbul de informații, experiența culturală și angajamentul politic. Scorurile din aceste categorii sunt sumate împreună pentru a crea un clasament holistic. În fruntea clasamentului sunt orașele New York și Londra, ambele fiind în fața celor mai apropiați rivali. Cele 21 de orașe din top sunt răspândite în întreaga lume, deși Europa domină lista. Mai jos TOP 21 cele mai influente orașe:

1. New York
Nu este o surpriză faptul că New York, de unde este originar Donald Trump, Wall Street și Organizația Națiunilor Unite, este văzut ca cel mai important oraș din lume.

2. Londra
Brexit-ul este probabil să diminueze marginal rolul Londrei ca centru mondial, dar deocamdată rămâne cel de-al doilea oraș cu cea mai mare influență din lume. Casa centrului financiar al Europei, Londra este vitală pentru economia mondială.

3. Paris
Arta și moda și-au făcut casă în capitala Franței, iar Indicele Orașelor Globale spune că este și cel mai bun oraș din lume pentru schimbul de informații.

4. Tokyo
Capitala tot mai extinsă a Japoniei, care găzduiește aproape 40 de milioane de oameni din zona metropolitană, este unul dintre cele mai bine educate orașe de pe planetă, cu un procent ridicat de persoane cu diplome terțiare.

5. Hong Kong
Controlat anterior de Marea Britanie, Hong Kong a fost înapoiat Chinei în 1997 și ca atare are un loc unic în lume. Unul dintre cele mai mari centre financiare din Asia, este, de asemenea, un important oraș portuar.

6. Los Angeles
Casa Hollywood-ului, Los Angeles înseamnă showbiz, studiouri de film, posturi de televiziune și multe altele. Locația sa de pe coasta de vest face de asemenea un punct cheie pentru comerțul cu Asia.

7. Singapore
Finanțele și transportul maritim domină suprem în acest oraș-stat asiatic. Portul containerizat din Singapore este unul dintre cele mai mari din lume. Este, de asemenea, un important centru pentru industria petrolieră – aproape jumătate din tot petrolul consumat în lume trece prin Singapore.

8. Chicago
Tranzacționarea definește importanța orașului Chicago ca oraș important internațional, cu două dintre cele mai mari burse de mărfuri de bază. Produse agricole cum ar fi grâul, porumbul și carnea de porc sunt printre produsele care se tranzacționează pe bursele mercantile ale orașului.

9. Beijing
Capitala și centrul politic al celei de-a doua celei mai mari economii din lume are un impact semnificativ. De asemenea, găzduiește mai multe companii din Global Fortune 500 decât orice alt oraș.

10. Bruxelles
Politica și birocrația domină ordinea de zi a capitalei belgiene, domiciliul Uniunii Europene. Relativ mic, în comparație cu multe orașe mari, se distinge mult peste greutatea sa datorită UE.

11. Washington
Există un argument pentru a spune că Washingtonul este cel mai influent oraș din lume, dat fiind faptul că este casa celor mai importante instituții politice din SUA. Pe lângă instituțiile americane precum Casa Albă și Capitol, orașul găzduiește instituții internaționale, inclusiv Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional.

12. Seul
Pe măsură ce tensiunile au crescut anul trecut în Peninsula Coreeană, capitala Coreei de Sud a crescut semnificativ în importanță globală. Este, de asemenea, un important centru de comerț și casa brandurilor importante, inclusiv Samsung.

13. Madrid
Un centru important pentru comerțul în lumea vorbitorilor de limbă spaniolă, Madrid a urcat foarte mult în categoria de activitate economică.

14. Moscova
Capitala celei mai mari țări din lume este, de asemenea, un centru important pentru industria imensă a marfurilor din Rusia. Indicele îl numește cel mai bun loc din lume pentru a vizita muzee.

15. Sydney
Cel mai important oraș din emisfera sudică, în conformitate cu aceste clasamente, Sydney este principalul oraș al Australiei pentru comerț și finanțe, legând lumea vorbitorilor de limbă engleză cu Asia.

16. Berlin
Germania este cea mai mare putere a Europei, deci are sens că capitala sa este printre cele mai influente orașe ale lumii. Performanța cea mai bună a Berlinului este în sectorul de afaceri.

17. Melbourne
În clasamentul inferior al celor două orașe australiene pentru această listă, Melbourne, a fost clasat drept locul cel mai de sus pentru studenții internaționali.

18. Toronto
Poate că nu este la fel de cunoscut ca vecinii săi americani, dar Toronto este un oraș important la nivel mondial și are cea de-a șaptea cea mai mare bursă din lume în funcție de capitalizarea de piață.

19. Shanghai
Casa principalului centru financiar chinez, Shanghai este, de asemenea, cel mai aglomerat port container din lume, făcându-l un centru global pentru toate tipurile de comerț.

20. San Francisco
Tehnologia trăiește în San Francisco, care este la doar o aruncătură de băț de la sediul Facebook, Google și mulți alți giganți ai tehnologiei.

21. Viena
Austria poate fi o națiune relativ mică la nivel mondial, dar orașul său principal se afirmă mult peste ponderea sa aparentă. În Viena se află sediul OPEC, cartelul națiunilor producătoare de petrol, care are un efect crucial asupra prețurilor petrolului la nivel mondial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram