/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ilan Șor a răspuns ONG-urilor care apără drepturile omului amenințându-i

missing
25 iulie 2018, ora 17:31

„Dragi nerespectați ONG-iști vreau să vă spun că 98 la sută dintre voi sunteți niște aferiști”, spune Șor în adresarea sa afirmând că ONG-urile nu ar fi luat atitudine atunci când politicienii moldoveni l-ar fi atacat dur pe el, pe Marina Tauber, pe Reghina Apostolova și pe oamenii simpli care sunt beneficiarii proiectelor sociale. Acesta spune că nu doar că nu i-a apărat, dar pur și simplu au tăcut.

„Când eu am să vin la putere, asta va fi foarte curând, eu am să adopt o lege ca și în multe țări civilizate, inclusiv în SUA, despre agenți străini, și o astfel de activitate precum a dvs. va înceta și va fi considerată ilegală. Și atunci va trebui să mergeți să lucrați în câmpuri, la fabrici, măturători, pe scurt să faceți un lucru social util, eu vă voi asigura cu locuri de muncă”, a declarat Șor „provocând” ONG-urile să-și publice rapoartele sale financiare, precizând că atunci se vor vedea multe lucruri.

Amintim că, mai multe organizații neguvernamentale din domeniul drepturilor omului condamnă discursul de ură și amenințările făcute de Ilan Șor, primarul orașului Orhei și președintele partidului politic Şor în adresa jurnaliștilor și a unor oponenți politici. „Acest comportament este incompatibil cu democrația, instigă la ură și violență. El nu poate fi lăsat nesancționat de către autorități”, se spunea în declarație semnată de cinci ONG-uri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram