Peste 222 de mii de lei au fost alocați pentru acoperirea cheltuielilor de organizare a vizitei oficiale a președintelui Macedoniei, Gjorge Ivanov, în Republica Moldova. Potrivit deciziei Guvernului, Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile menționate pe măsura prezentării documentelor confirmative de către Aparatul Președintelui. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la 25 iulie curent de către Guvern.

Președintele Macedoniei a întreprins recent, la invitația președintelui Igor Dodon, o vizită oficială în RM în perioada 16-18 iulie. Întâlnirea celor doi oficiali s-a desfăşurat la Reşedinţa de Stat.

Spre comparație, pentru vizita președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, la Chișinău, Guvernul a cheltuit peste 130 de mii de lei. Aceasta a avut loc în aprilie curent.

Amintim că pe 24 ianuarie, curent, cabinetul de miniștri a aprobat majorarea cheltuielilor pentru deservirea delegațiilor străine. Potrivit modificărilor aprobate, cheltuielile de transport internațional pentru oficialii sau delegațiile străine invitate de Președintele R. Moldova, Președintele Parlamentului și Prim-ministru, sunt achitate din bugetul de stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!