Compania aeriană „Air Moldova” nu va mai aparține statului. Aceasta a fost scoasă la privatizare alături de alte 11 companii de stat. Potrivit anunțului dat de Agenţia Proprietății Publice (APP), întreprinderea este supusă pentru prima dată privatizării, reieșind din necesitatea atragerii capitalului privat pentru modernizarea flotei aeriene, îmbunătățirea calității serviciilor prestate și extinderea gamei de servicii, dar și atragerii pasagerilor de tranzit. Ofertele pot fi depuse începând de mâine, 27 iulie, până în data de 4 septembrie.

Nu a fost anunțat încă un preț de comercializare, dar întreprinderea are un capital social de 301.476.209 lei. La balanța întreprinderii sunt trei aeronave, iar la cont extrabilanțier, în leasing operațional, patru aeronave. Potrivit datelor prezentate de APP, compania aeriană are aproape 550 de angajați, anunță bizlaw.md.

Compania „Air Moldova” pare să se confrunte cu grave probleme financiare. Potrivit Consiliului Concurenței, anul trecut Î.S. C.A. „Air Moldova” a înregistrat pierderi nete de 111,5 milioane lei. Datoriile totale înregistrează o tendință crescătoare pe parcursul ultimilor ani de la 604,6 milioane de lei în anul 2013, la 1,1 miliarde de lei.

În prezent, compania aeronautică deține o cotă de 43 la sută din numărul total de pasageri transportați.

Pe lângă „Air Moldova” la licitație au fost anunțate și numele companiilor: Î.S. „Fabrica de sticla din Chișinău”, Î.S. „Combinatul poligrafic din Chișinău”, Î.S. Hotelul „Zarea”, S.A. „Barza Albă”, S.A. „Tutun-CTC”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!