Război în Ucraina, ziua 130: Fragmente umane, recuperate din mall-ul din Kremenciuk. Zelenski cere ajutor internațional

social

Ar fi mituit câțiva militari. Dosarul a cinci bărbați, trimis în judecată

27 iulie 2018, ora 12:01
Distribuie:

Potrivit procuraturii Anticorupție, figuranții au oferit mijloace bănești în sume cuprinse între 500 și 5000 de lei, factorilor de decizie din cadrul unui centru militar din municipiul Chișinău. În schimbul banilor, învinuiții solicitau realizarea sau urgentarea diferitor servicii: punerea la evidența militară, perfectarea livretului militar în legătură cu expirarea vârstei de încorporare, neîncorporarea în serviciul militar în termen în rândurile Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

Învinuiții și-au recunoscut vina, iar pentru comiterea infracțiunii de corupere activă legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 u.c.

Procuratura Anticorupție menționează că cauza penală în privința a patru responsabili din cadrul centrului militar Chișinău care asigurau realizarea solicitărilor menționate, a fost transmisă de către procurorii anticorupție instanței de judecată în luna iunie, aceștia fiind judecați pentru corupere pasivă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram