Meteorologii anunță că în a doua jumătate a zilei de vineri, 27 iulie, se așteaptă averse puternice, grindină și vijelie. În contrast, de duminică până miercuri, 29 iulie - 1 august, se prevede vreme caniculară. În acest sens a fost emisă o avertizare cod galben, care se va menține până joi, 2 august.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vineri seara, se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice (în cantități de 15-25 l/m2, local 30-35 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s. În intervalul 29 iulie – 1 august în orele de după amiază se prevede vreme caniculară cu temperaturi de 33°C și mai mult.

Totodată, în legătură cu precipitațiile puternice căzute, a fost emisă o avertizare hidrologică cod galben în raionul Briceni. Din cauză că în cursul superior al râului Prut (Ucraina) se formează viitura pluvială, în intervalul 25-29 iulie pe sectorul s. Criva – or. Costeşti se prognozează creşterea în continuare a nivelului apei cu 2.5-3.0 m faţă de cel din 25 iulie. Este posibilă izolat ieşirea apei în lunca rîului Prut din raionele Briceni şi Edineţ.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!