Meteorologii anunță că în a doua jumătate a zilei de vineri, 27 iulie, se așteaptă averse puternice, grindină și vijelie. În contrast, de duminică până miercuri, 29 iulie - 1 august, se prevede vreme caniculară. În acest sens a fost emisă o avertizare cod galben, care se va menține până joi, 2 august.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vineri seara, se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice (în cantități de 15-25 l/m2, local 30-35 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s. În intervalul 29 iulie – 1 august în orele de după amiază se prevede vreme caniculară cu temperaturi de 33°C și mai mult.

Totodată, în legătură cu precipitațiile puternice căzute, a fost emisă o avertizare hidrologică cod galben în raionul Briceni. Din cauză că în cursul superior al râului Prut (Ucraina) se formează viitura pluvială, în intervalul 25-29 iulie pe sectorul s. Criva – or. Costeşti se prognozează creşterea în continuare a nivelului apei cu 2.5-3.0 m faţă de cel din 25 iulie. Este posibilă izolat ieşirea apei în lunca rîului Prut din raionele Briceni şi Edineţ.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!