Parlamentul a dat unda verde pentru excluderea punctelor de penalizare pentru încălcările din trafic. Astfel, proiectul de modificare a Codului contravențional a fost aprobat joi de către deputați, în lectura finală. Acestea urmează a fi promulgate și publicate în Monitorul oficial.

Totodată, și amenzile vor fi achitate nu în 72 de ore, dar în 3 zile lucrătoare, măsură fiind necesară pentru cei care vor încălca în zilele de weekend. Potrivit autorilor, această măsură de stimulare va contribui la prevenirea factorilor de corupție, întrucât șoferii care au acumulat un număr critic de puncte de penalizare încearcă să scape de sancțiune, oferind mița. Alte modificări prevăd că permisul de conducere să rămână în posesia conducătorului chiar dacă acesta a fost privat de dreptul de a conduce, fără a fi necesară eliberarea unui permis de conducere provizoriu. A fost modificat și articolul ce ține de efectuarea lucrărilor de reconstrucție de către persoane fizice și juridice. Aceștia vor fi sancționați dur dacă vor face lucrări în încăperile din blocurile locative, între după ora 18.00 și până la ora 8.00 dimineața.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!