Mai mulți locuitori din Durlești sunt nemulțumiți de mirosul insuportabil și noroiul acumulat pe unele străzi, după ploile torențiale. De vină ar fi canalizările blocate, care nu permit scurgerea apelor. Din spusele oamenilor, capacele au fost distruse de mașini, iar gurile de canalizare sunt pline cu pietriș.

Galina locuiește de-o viață pe această stradă din Durlești și susține că problemă persistă de mai mult timp în această regiune a localității. „Cum vin ploile mari, de pe străzile mari curge apa, de pe strada Caucazului vine pe strada noastră. Tot pietrișul îl aduc”, a declarat Galina, locuitoare Durlești.

Potrivit femeiei, canalizarea s-a blocat din cauza lipsei capacelor de canalizare. „Am vrut singuri să o distupăm, dar nu e posibil. Am scos oleacă pietriș și asfalt”, a spus Galina.

La doar câteva case distanță, am întâlnit o altă locuitoare de pe această stradă. Femeia dă vina pe proprietarul unei case, care își ridică imobilul în preajmă. Mașinile cu materiale de construcție ar fi distrus capacele de canalizare, iar apa din urma ploilor a adus pietriș și a blocat canalizarea.

„Vedeți, de când au început să construiască casa, au venit mașini mari pentru construcții și au început să strice toate. Îi rupt capacul. În general, vine și se uită. Dumnealui a zis că o să le facă când o să termine casa de făcut, dar până atunci noi trebuie să respirăm asta? Să vedeți ce se face dimineața, sunt pline râpele cu apă”, a susținut Vera, locuitoare Durlești.

Am discutat și cu muncitorii de pe șantier. Deși nu au vrut să se prezinte în fața camerelor, aceștia au venit cu niște precizări.

„La începutul anului au fost distruse două capace de canalizare, pentru că am mers cu două mașini mari. Noi am procurat capacele, le-am înlocuit. Însă, peste 2-3 săptămâni, capacele au fost furate. Noi ne luăm răspunderea să cumpărăm altele și să reparăm aceste trei găuri, pe care le-am distrus”, a comunicat reprezentatul șantierului de construcție de pe strada Caucazului.

Reprezentanții Primăriei Durlești susțin că după ce au fost alertați de locuitorii de pe străzile afectate, au început să caute soluții.

„Am conlucrat cu proprietarii de pe teren. Am ieșit la fața locului, am văzut că este deteriorată fântâna și am rugat proprietarii să o betoneze, pentru că din cauză că nu era cu beton, se ducea tot pietrișul în rețea”, a precizat Valentina Olan, specialist în amenajarea teritoriului Primăria Durlești.

Angajații Primăriei Durlești afirmă că „Apă Canal” urmează să trimită o mașină de serviciu, pentru a scoate pietrișul din canalizare.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Tudor Bigu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!