Pentru că deputații pleacă în vacanță, zeci de reprezentanți ai societății civile și ai opoziției au venit la Parlament, să se bucure că măcar pentru o lună aceștia nu vor mai vota legi. Mai în glumă, mai în serios, protestatarii au venit și pentru a-și exprima indignarea față de legea facilităților fiscale, iar membrii comunității OccupyGuguta i-au îndemnat pe toți cei prezenți să danseze o sârbă cu ocazia plecării deputaților.

Suntem un grup de tineri care încercăm să le urăm o vacanță plăcută celor 101 de deputați – familie mare!

Membrii comunității OccupyGuguță au venit să-i petreacă în vacanță pe demnitari cu o sârbă, spunând cu ironie că se bucură că aceștia nu vor mai adopta legi timp de o lună.

Noi nu putem lua acest sistem ca o guvernare legitimă, este o cumătrie sau o nuntă moldovenească permanentă. De asta îi dorim și nănașului și finului – casă de piatră. – Cu gratii!

Legile pe care le adoptă ei în momentele date sunt le servesc doar lor și familiei, de asta, decât să adopte ei legi de felul acesta, mai bine se odihnesc puțin”, Andrei Lutenco, protestatar.

În același timp, un grup de membri și susținători ai Mișcării de Rezistență Națională au protestat și ei în fața Parlamentului, supărați de adoptarea Legii amnistiei fiscale, care permite legalizarea capitalurilor nedeclarate în schimbul unei taxe de 3% din valoarea acestora.

Acești hoți s-au târguit ieri cu noi. În loc să ne întoarcă 100 % din miliardele furate, ei ne întorc înapoi 3%. Noi nu vream 3%, noi vrem toate miliardele înapoi!”, Inga Grigoriu, vicepreședinte PPDA.

Păi sigur că este o spălare de ban camuflată! Suntem prostiți de fiecare dată, deja în fiecare săptămână, nu se mai poate”.

Miliardele trebuie întoarse și nu 3% să plătească. Ele trebuie întoarse și hoții la pușcărie”.

În timp ce unii și-ar dori ca deputații să nu mai revină la conducere, alții le cer explicații.

Voi să plecați și să nu mai veniți niciodată la guvernare și să ne conduceți pe noi. Acesta sunt scurt, clar și cuprinzător cuvintele mele, de la un om simplu. Mulțumesc!

Noi îi vom chema din vacanță, să vină, să stea cu poporul, să lămurească la popor de ce au furat. Ei să aducă banii lor furați din țară, de unde i-au ascuns, să-i aducă în țară și să plătească mizer, dar noi? Ce impozite plătim noi?

La acțiunea de protest s-au alăturat și membrii organizației “Promo-LEX”.

Ne-am exprimat îngrijorările și am fost împotriva proiectelor similare, atât în 2007, în 2016 și acum în 2018. Ne pronunțăm împotriva unor astfel de proiecte, credem că ele sunt împotriva acelor plătitori onești de taxe și impozite. Este strict necesar ca ele să fie contramandate, anulate și să nu să se revină niciodată la astfel de mecanisme”, Pavel Postică, director de programe „Promo-LEX”.

Vacanța deputaților va dura o lună și o săptămână. Sesiunea toamnă-iarnă va începe pe 3 septembrie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!