Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a cerut primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, să publice informația privind istoria juridică a terenului aferent cafenelei „Guguță” și legalitatea contractului de cesiune.

„Domnule Codreanu, am auzit că Dvs. chipurile sunteți împotriva construcției în locul cafenelei Guguță a unui Centru de business. Atunci vă propun să ridicați dosarul terenului aferent cafenelei și să încercați să verificați legalitatea tuturor tranzacțiilor cu el”, a scris Slusari pe pagina sa de facebook.

Acesta mai scrie că la 31 decembrie 2014 un teren cu suprafața de 0,2236 ha sub numărul cadastral 0100520.184, aflat pe str. Maria Cebotari, 20 a fost transmis în baza Deciziei Consiliului Municipal către compania Finprivat Invest, controlată de Vlad Plahotniuc.

Ulterior, potrivit lui Slusari, același teren la 14 noiembrie 2017 a trecut în posesia firmei Regata Imobilă în baza unui contract de cesiune a creanței, anexat la contractul de arendă precedent.

„Dle Codreanu și domnii consilieri municipali, nu vrați să verificați legalitatea acestui contract de cesiune ? De fapt, noi putem vorbi despre alt CONTRACT DE ARENDĂ a terenului, deoarece s-a schimbat posesorul terenului. Verificați, vă rog, dacă acest contract de cesiune a fost semnat de către reprezentantul primăriei (atunci primarul interimar a fost Silvia Radu). Mai mult ca atât, dacă de-facto a apărut un alt contract de arendă, sunt foarte curios de ce acest act juridic nu a fost legalizat prin altă decizie al Consiliul municipal, care deține dreptul exclusiv de a transmite terenurile municipale în folosință?”, a mai scris Slusari precizând că Andrei Năstase cu echipa nu a reușit să examineze dosarul Guguță, iar acum nu au acces la toate documentele necesare.

„Așteptăm de la primarul interimar (fie și autointitulat), precum și de la consilierii municipali, oferirea societății informației privind istoria juridică a terenului aferent cafenelei Guguța și legalitatea contractului de cesiune, în urma căruia dreptul de posesie a terenului a trecut de la Finprivat Invest către Regata Imobilă. Poate e cazul să nu recunoașteți aceasta cesiune și să inițiați REZILIEREA contractului de arendă? Dacă nu vor urma explicații publice pe acest subiect, atunci avem tot dreptul să ne întărim în concluzii ca dl. Codreanu și consilierii municipali sunt complici ai mafiei imobiliare”, și-a încheiat mesajul Slusari.

Amintim că, proiectul de construcție unei clădiri cu opt etaje a fost aprobat de Consiliul Național al Monumentelor Istorice majoritatea voturilor, în ciuda eforturilor depuse de societatea civilă de a zădărnici implementarea proiectului. Printre cei care și-au dat votul este și Ion Ștefăniță, care s-a opus variantei inițiale a proiectului. Astfel, construcția multi-etajată va cuprinde spații comerciale și de agrement, având destinație socio-culturală.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!