Fostul șef al așa zisului minister de interne din regiunea Transnistreană, Ghenadie Kuzmichev, a fost reținut la Chișinău. Despre acest faăt a relatat site-ul Dnestr.tv cu referire la sursele sale. Informația despre reținerea lui Kuzmichev a fost confirmată de soția fostului oficial, Svetlana Kulikova, pentru NewsMaker. Potrivit ei, Kuzmichev, „bătut până la moarte", se află în închisoare în satul Glin, Grigoriopol.

Potrivit acesteia, Ghenadi Kuzmichev a fost reținut pe 27 iulie la Chișinău. „El călătorea cu o rudă la Chișinău dinspre Leușeni. La intersecție stătea o mașină de patrulare a poliției moldovenești. Ei au oprit mașina lui Kuzmichev sub pretextul că a depășit viteza. Apoi s-a apropiat un jeep Land Cruiser argintiu, și el [Kuzmichev] a ieșit din mașină „, a spus Kulikova. Din mașină, a povestit femeia, au ieșit patru sau cinci persoane veniți din Transnistria. Erau îmbrăcați în haine civile, dar cu măști. Kuzmicheva, a spus soția sa, a fost mutat în jeep și dus spre o destinație necunoscută împreună cu mașina lui.

O rudă a acestuia, spune Kulikova, a mers la poliția din Moldova să depună o cerere de răpire și furt de mașină. Poliția, a spus ea, a refuzat inițial să accepte cererea. Ofițerii de aplicare a legii au menționat că au fost reținuți în legătură cu cauza penală deschisă pe teritoriul Republicii Moldova. „Cu toate acestea, după ce nu a fost posibil de aflat exact unde se află Kuzmichev, poliția a acceptat cererea”, a precizat Kulikova.

Ea a spus că fostul șef al așa zisului minister al afacerilor de interne al Transnistriei este în închisoare în satul Glin, raionul Grigoriopol. „El este în izolator, bătut până la moarte, nimănui nu i se permite să-l vadă. Doctorul nu la examinat timp de 24 de ore și nu există posibilitatea de a-i transmite medicamente”, a declarat soția lui Kuzmichev pentru NM.

Ea a menționat că el este cetățean al Moldovei și Rusiei.

Precizăm că pe portalul de știri.md a apărut un video, unde se presupune că același Land Cruiser și mașina cu care se deplasa Kuzmichev prin Moldova, trec granița transnistreană. Videoclipul arată cum două mașini cu viteză traversează punctul vamal pe banda opusă.

Kuzmichev este dat în căutare în regiunea Transnistriană sub acuzația de contrabandă. Anterior, sub acuzația de contrabandă, Serghei Mantalutsu, fostul șef al departamentului anti-contrabandă al așa zisului comitet de Stat al Vămilor din Transnistria, a fost condamnat la 10 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!