Medicii britanici vor putea prescrie canabisul medicinal, a anunțat guvernul englez joi, 26 iulie, după o revizuire - dar a ținut să precizeze că nu este un prim pas către legalizarea utilizării recreaționale, notează AFP.

Ministrul local de interne, Sajid Javid, a decis să relaxeze legile cu privire la circumstanțele în care clinicienii specialiști pot să prescrie medicamente din canabis care să fie administrate pacienților.

Acest lucru va ajuta la rezolvarea a mai multor cazuri de înaltă gravitate, inclusiv cele ale pacienților tineri cu epilepsie, ale căror condiții par a fi ameliorate datorită uleiului de canabis.

„Eliberarea canabisului medicinal disponibil pe bază de rețetă va aduce beneficii vieții pacienților bolnavi care suferă în prezent în tăcere”, a scris Javid pe Twitter.
„Nu este nimic mai greu decât să vedeți pe cei dragi în durere – de aceea am luat această decizie”.

Conform noilor reguli, care vor fi adoptate mai târziu în acest an, medicii de rang înalt vor putea să prescrie medicamentele pacienților considerați că ar avea o necesitate clinică excepțională.

Ministrul britanic de Interne a spus într-o declarație că nu propune modificarea legilor la o scară mai largă privind canabisul.

„Este clar că anunțul Guvernului de astăzi nu deschide calea legalizării canabisului pentru uz recreațional. Sancțiunile pentru furnizarea și posesia neautorizată vor rămâne neschimbate”, a spus acesta.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!