/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Undă verde pentru canabisul medicinal. Unde a fost legalizat acesta

29 iulie 2018, ora 14:40

Ministrul local de interne, Sajid Javid, a decis să relaxeze legile cu privire la circumstanțele în care clinicienii specialiști pot să prescrie medicamente din canabis care să fie administrate pacienților.

Acest lucru va ajuta la rezolvarea a mai multor cazuri de înaltă gravitate, inclusiv cele ale pacienților tineri cu epilepsie, ale căror condiții par a fi ameliorate datorită uleiului de canabis.

„Eliberarea canabisului medicinal disponibil pe bază de rețetă va aduce beneficii vieții pacienților bolnavi care suferă în prezent în tăcere”, a scris Javid pe Twitter.
„Nu este nimic mai greu decât să vedeți pe cei dragi în durere – de aceea am luat această decizie”.

Conform noilor reguli, care vor fi adoptate mai târziu în acest an, medicii de rang înalt vor putea să prescrie medicamentele pacienților considerați că ar avea o necesitate clinică excepțională.

Ministrul britanic de Interne a spus într-o declarație că nu propune modificarea legilor la o scară mai largă privind canabisul.

„Este clar că anunțul Guvernului de astăzi nu deschide calea legalizării canabisului pentru uz recreațional. Sancțiunile pentru furnizarea și posesia neautorizată vor rămâne neschimbate”, a spus acesta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram