/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ce spune Ruslan Codreanu despre dispoziția prin care s-a numit primar interimar general al Capitalei

missing
30 iulie 2018, ora 11:33

„Sunt viceprimar din noiembrie și fost consilier municipal căruia cetățenii i-au acordat votul pentru a intra în CMC. Eu nu sunt primar general și nu stau în biroul primarului. Cum nu aveam mașină de serviciu așa și nu am mașină de serviciu. Nu tind să fiu primar general al mun. Chișinău. Sunt viceprimar care mi-am asumat responsabilitatea să scot orașul din criză”, a spus Ruslan Codreanu.

Acesta a mai menționat că datorită speculațiilor de săptămâna trecută, atenția a fost deraiată de la anumite proiecte cu care Primărie a venit în inițiativă pentru prima dată, iar ședința CMC mai mult s-a speculat decât s-a discutat pe marginea ordinii de zi a ședinței. Codreanu a vorbit despre faptul că primăria poate contracara un avocat pentru proiecte mai grele și că el vrea să debirocratizeze procesele.

Amintim că, potrivit dispoziției semnate de Codreanu, acesta își asumă asigurarea de drept a funcției de Primar General interimar al municipiului Chișinău, în condițiile în care Nistor Grozavu a refuzat să exercite interimatul funcției de primar interimar. Menționăm că, pe acest caz Liberalul Valeriu Munteanu a depus o sesizarea la Procuratura Genela prin care cere pornirea și instrumentarea unei cauze penale și atragerea la răspunde penală a lui Ruslan Codreanu, pentru faptul că ar fi săvârșit infracțiunea de uzurpare de calități oficiale și a infracțiunii de samovolnicie.

Totodată, precizăm că săptămâna trecută Codreanu a declarat că dispoziția semnată de el este legală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram