/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Detalii noi privind intoxicația în masă de la Strășeni. Localul unde a avut loc nunta, închis

missing
30 iulie 2018, ora 18:54

Festivitatea ar fi avut loc pe 26 iulie în sala de festivități „Orhideea” din satul Lozova, Străşeni. În urma evenimentului respectiv în spitalul raional din Călăraşi au fost internate 27 persoane cu toxiinfecţie alimentară, 10 persoane urmează tratament ambulatoriu.

ANSA informează că finisarea sărbătorii produsele alimentare au fost împărţite între oaspeţii petrecerii. Vineri la data 27 iulie 2018 de către soacra mică produsele au fost reîncălzite şi petrecerea a fost continuată în loc neautorizat (pădure).

Inspectorii Subdiviziunii Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor Străşeni în comun cu specialiştii Centrului Sănătate Publică Străşeni s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili circumstanţele apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

S-a constatat că Sala de festivități este autorizată sanitar-veterinar, materia primă a fost însoţită de acte de provenienţă. Au fost prelevate 12 probe de produse alimentare (bucate gata) şi remise pentru investigaţii de laborator la ÎS „Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare”. Cu regret nu a fost posibilă prelevarea probelor de materie – primă din lipsa acestora.

Inspectorii Subdiviziunii Străşeni au întocmit act de control cu suspendarea activităţii localului „Orhideea” până la identificarea sursei de toxiinfecţie alimentară şi efectuarea procedurilor de igienizare a blocului alimentar şi sălii de festivităţi.

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, cu detalii vom reveni suplimentar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram