În timp ce Comisia Electorală va examina proiectul de lege ce ține de dreptul alegătorilor din diaspora, câțiva cetățeni își propun să organizeze în același timp un protest în fața instituției.

Dacă va pasa de dreptul la vot a tuturor moldovenilor, fie că sunt acasă, fie că sunt în străinătate, alăturați-vă! Marți, 31 iulie, Comisia Electorală Centrală va examina proiectul de lege ce ține de dreptul alegătorilor din diaspora. Acest proiect de lege a fost elaborat cu participarea activă a moldovenilor din diaspora și a grupului „Adoptă un Vot”. Proiectul propune un minim de condiții pentru asigurarea dreptului la vot pentru alegători din diaspora, reieșind din condițiile speciale de votare printre hotare, cum ar fi creșterea numărului de buletine pentru secțiile de vot din străinătate și votarea timp de două zile. Haideți să le arătăm că ne pasă!”, scriu organizatorii manifestației.

Potrivit paginii evenimentului, protestul va avea loc între orele 14 și 15, iar nouă persoane au spus că vor participa, în timp ce alte 29 au spus că sunt interesate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!