Cauza penală în privința unui inspector principal din cadrul Inspectoratului de poliție Buiucani a fost transmisă în judecată. Acestuia fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, inspectorul având în gestiune un proces contravențional în privința unui bărbat, pentru cauzarea vătămărilor corporale unei persoane în timpul unei altercații, a extorcat de la contravenient suma de 200 de euro, în vederea evitării sancțiunii cu arest contravențional până la 15 zile, și aplicarea unei amenzi.

Astfel, contravenientul, sub controlul procurorului și ofițerilor anticorupție, a oferit suma de bani în mărime de 4000 de lei polițistului care, fiind telefonat de o cunoștință și atenționat că este urmărit, s-a încuiat în birou. La somarea ofițerilor anticorupție, acesta a refuzat să deschidă biroul, iar între timp, a dat foc banilor.

Învinuitul a dat declarații organului de urmărire penală, dar nu-și recunoaște vina, susținând că a ars anumite hârtii, deși expertiza a demonstrat prezența particulelor carbonizate ale bancnotelor BNM în biroul, pe mâinile și uniforma învinuitului.

Pentru astfel de fapte, legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!