Prim-ministrul Pavel Filip a criticat conducerea Căii Ferate din Moldova pentru managementul ineficient al întreprinderii, în cadrul unei ședințe convocate la Guvern cu responsabilii de sector. De asemenea, Filip a dat indicații ca întreprinderea să treacă din gestiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Agenției Proprietății Publice.

„Ministerul trebuie să se ocupe de politici, iar APP – de administrare. Nu mai vreau să pierdem timpul în discuții ineficiente și explicații care nu duc la rezultate”, a precizat Filip potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul ședinței premierul s-a arătat nemulțumiți și de faptul că angajații de la CFM nu și-au primit salariile de trei luni, datoriile ajungând până la 100 milioane lei. „Cu asemenea organizare, voi n-o să ajungeți nicăieri. Cum aveți de gând să ieșiți din criză când aveți 40 întreprinderi-căpușă care prestează servicii? Aveți mașini care stau în garaj fără roți, dar pentru care indicați consum de motorină”, le-a reproșat Pavel Filip celor prezenți.

Acesta a mai spus că managementul întreprinderii este defectuos și ineficient, punctând trei priorități pentru perioada următoare și anume:

1. stingerea datoriilor la salarii;
2. optimizarea cheltuielilor;
3. reorganizarea strategică a întreprinderii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!