Prim-ministrul Pavel Filip a criticat conducerea Căii Ferate din Moldova pentru managementul ineficient al întreprinderii, în cadrul unei ședințe convocate la Guvern cu responsabilii de sector. De asemenea, Filip a dat indicații ca întreprinderea să treacă din gestiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Agenției Proprietății Publice.

„Ministerul trebuie să se ocupe de politici, iar APP – de administrare. Nu mai vreau să pierdem timpul în discuții ineficiente și explicații care nu duc la rezultate”, a precizat Filip potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul ședinței premierul s-a arătat nemulțumiți și de faptul că angajații de la CFM nu și-au primit salariile de trei luni, datoriile ajungând până la 100 milioane lei. „Cu asemenea organizare, voi n-o să ajungeți nicăieri. Cum aveți de gând să ieșiți din criză când aveți 40 întreprinderi-căpușă care prestează servicii? Aveți mașini care stau în garaj fără roți, dar pentru care indicați consum de motorină”, le-a reproșat Pavel Filip celor prezenți.

Acesta a mai spus că managementul întreprinderii este defectuos și ineficient, punctând trei priorități pentru perioada următoare și anume:

1. stingerea datoriilor la salarii;
2. optimizarea cheltuielilor;
3. reorganizarea strategică a întreprinderii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!