Ministerul de Interne de la Chișinău ar fi participat la răpirea fostului așa-zis ministru de interne de la Tiraspol, Ghenadie Cuzmiciov. Despre aceasta a anunțat astăzi într-o conferință avocatul lui Cuzmiciov, Veaceslav Țurcan. În replică, Inspectoratul General al Poliție a anunțat că a inițiat o anchetă internă.

„Vă informăm că toate materialele pe cazul Kuzmiciov au fost transmise Procuraturii Generale care în contiuare va investiga cazul. De asemenea, vă aducem la cunostință că IGP, în baza plângerii depuse de rudele victimei, a inițiat o anchetă internă pentru a stabili acțiunile sau inacțiunile politistilor”, este mesajul apărut pe pagina de facebook a IGP la scurt timp după declarațiile făcute de Țurcan.

Menționăm că așa-zisa administrație de la Tiraspol a confirmat că Cuzmiciov se află la penitenciarul din Tiraspol și că acesta este reținut privind o cauză de contrabandă.

În același timp, asociația Promo-LEX a declarat că este extrem de îngrijorător faptul că la această răpire ar fi participat organele de forță constituționale. „Dacă se demonstrează că reprezentanții poliției sunt implicați, acest fapt poate servi ulterior drept argument pentru condamnarea Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, alături de Federația Rusă, deoarece acțiunile autorităților conțin fapte abuzive, fapte ce demonstrează că autoritățile constituționale nu au creat mecaniste eficiente de apărare a drepturilor omului, dar și de garantare a drepturilor persoanelor care se află legal pe teritoriu țării”, a spus Ion Manole.

Amintim că, recent la 27 iulie, fostul șef al așa-zisului Departament de Interne din stânga Nistrului, Ghenadii Kuzmiciov, deplasându-se pe traseul Chișinău – Leușeni, a fost oprit de către un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare pentru a-i fi verificate actele. Între timp, un alt vehicul, fără numere de înmatriculare, a oprit, iar patru mascați l-au pus la pământ pe Ghenadii Kuzmiciov, au luat toate actele din mâinile polițiștilor, iar ulterior l-au reținut pe Kuzmiciov și s-au făcut nevăzuți, transportându-l direct în or. Tiraspol.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!