/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția poliției la acuzațiile că ar fi participat în răpirea lui Kuzmiciov

31 iulie 2018, ora 14:23

„Vă informăm că toate materialele pe cazul Kuzmiciov au fost transmise Procuraturii Generale care în contiuare va investiga cazul. De asemenea, vă aducem la cunostință că IGP, în baza plângerii depuse de rudele victimei, a inițiat o anchetă internă pentru a stabili acțiunile sau inacțiunile politistilor”, este mesajul apărut pe pagina de facebook a IGP la scurt timp după declarațiile făcute de Țurcan.

Menționăm că așa-zisa administrație de la Tiraspol a confirmat că Cuzmiciov se află la penitenciarul din Tiraspol și că acesta este reținut privind o cauză de contrabandă.

În același timp, asociația Promo-LEX a declarat că este extrem de îngrijorător faptul că la această răpire ar fi participat organele de forță constituționale. „Dacă se demonstrează că reprezentanții poliției sunt implicați, acest fapt poate servi ulterior drept argument pentru condamnarea Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, alături de Federația Rusă, deoarece acțiunile autorităților conțin fapte abuzive, fapte ce demonstrează că autoritățile constituționale nu au creat mecaniste eficiente de apărare a drepturilor omului, dar și de garantare a drepturilor persoanelor care se află legal pe teritoriu țării”, a spus Ion Manole.

Amintim că, recent la 27 iulie, fostul șef al așa-zisului Departament de Interne din stânga Nistrului, Ghenadii Kuzmiciov, deplasându-se pe traseul Chișinău – Leușeni, a fost oprit de către un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare pentru a-i fi verificate actele. Între timp, un alt vehicul, fără numere de înmatriculare, a oprit, iar patru mascați l-au pus la pământ pe Ghenadii Kuzmiciov, au luat toate actele din mâinile polițiștilor, iar ulterior l-au reținut pe Kuzmiciov și s-au făcut nevăzuți, transportându-l direct în or. Tiraspol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram