/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Bilanțul perchezițiilor de luni: 14 bănuiţi, dintre care șapte reţinuţi şi 7 000 000 de lei, ridicaţi în urma percheziţiilor

missing
31 iulie 2018, ora 09:24

„Astăzi, procurorii anticorupţie urmează să pună sub învinuire cele şapte persoane, iar ulterior să ceară instanţei de judecată aplicarea, pe numele lor, a arestării preventive pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al CNA expdiat marți, 31 iulie.

În același comunicat se spune că luni, în cadrul percheziţiilor, operate de CNA şi procurori, au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută, estimate la 7 000 000 de lei. Banii au fost ridicaţi din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

În acelaşi context, procurorii vor analiza probele acumulate pe parcursul documentării cazului, celor colectate în urma percheziţiilor, dar şi să stabilească provenienţa banilor depistaţi în cadrul operaţiunii pentru a decide asupra aplicării sechestrului.

Amintim că, cele 14 persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea abuzului de serviciu şi coruperii pasive, precum şi complicităţii la comiterea celor două infracţiuni. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă de până la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 8 000 de unităţi convenţionale.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Mai jos două stenograme a două discuții dintre medici:

1. Discuţie, în cadrul căreia, un medic îl sună pe altul ca să soluţioneze o problemă legată de un pacient care urma să fie trimis pentru investigaţii contra plată. Medicul X îi comunică medicului Y că ar fi un pacient problematic şi ar fi bine să-l înregistreze oficial. De asemenea, medicul X precizează că totuşi un pacient “normal” (adică contra plată) déjà l-a trimis către medicul Y.

C.S.- Bună ziua, doamna …
G.S.- Bună ziua. domnul doctor.
C.S.-Uitați-vă, eu am o problemă, așa neașteptată… S-a ivit, adică au fost doi pacienți – unul normal…
G.S.–Da, da.
C.S.-Dar asta e cam tâmpită tare, …, o venit ea la dumneavoastră înapoi.
G.S.-Da, da, eu am trimis-o la neuropatolog pe ea.
C.S.-La neuropotolog da, eu i-am făcut așa. Poate îi fac oficial? Că e tare tâmpită, cum așa.
G.S.-Făceți-i cum dumneavoastră socotiți că e mai bine, faceți așa.
C.S.-Cum dumneavoastră credeți? Ca ea nu e periculoasă?
G.S.-Faceți-i, nu știu, ea ca atare parcă nu, la mine a venit normal, pur și simplu problemele estea pe dânsa o deranjează…
C.S.-Nu putea înțelege cum de nu am găsit nimic, când ea simte că переливается ceva acolo
G.S.-Da, ea tot aici a venit.
C.S.-Şi eu i-am spus că voi trebui totuși la neuropotolog, eu am înțeles ce e cu dânsa… Eu ştiu?..
G.S.-Făceţi-o oficial ca să nu fie aceasta…
C.S.-Într-adevăr şi unul îl avem, da bine!
G.S.-Da, da, da, bine, o zi frumoasă!

2. Discuţie în cadrul căreia se vorbeste despre transmiterea unor sume de bani drept recompensă pentru furnizarea pacienţilor.

Discuţie 2
C.S.-Alo, bună ziua!
G.S.-Bună ziua, domnul doctor!
C.S.-Eu cer scuze, eu vineri v-am transmis niște„articole”. Aţi primit?
G.S.-Da, da, da.
C.S.-Patru au fost!
G.S.-Da, mulțumesc mult, da, da
C.S.-Ok, ok, bun, mulțumesc!
G.S.-Da, o zi frumoasă!

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram