/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Depozitarul central unic al valorilor mobiliare și-a început activitatea

01 august 2018, ora 09:31

La etapa inițială, Depozitul va opera cu valorile mobiliare emise de Ministerul Finanțelor și instrumentele financiare ale BNM. Operațiunile vor fi realizate de entitățile care dețin calitatea de participant la Depozit. Printre acestea acum se numără: BNM, Ministerul Finanțelor și băncile licențiate în Republica Moldova. Începând cu 31 decembrie 2018, Depozitul va deservi valorile mobiliare corporative și societățile de investiții.

Constituirea Depozitului este una din reformele pieței financiare din Republica Moldova, realizată în cadrul programului cu Fondul Monetar Internațional, cu sprijinul acordat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională (USAID). Noul mecanism de evidență și decontare oferit de Depozitul central unic al valorilor mobiliare va asigura un nivel înalt de transparență, siguranță și eficiență la efectuarea operațiunilor cu valori mobiliare, menționează BNM în comunicatul de presă.

Modelul de activitate al Depozitului este bazat pe standardele și practicile internaționale în domeniul sistemelor de decontare, iar legislația națională privind DCU transpune reglementările aplicabile ale Uniunii Europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram