/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ 121 de mii de dolari pentru apărarea intereselor statului. Cui vor fi achitați banii

02 august 2018, ora 13:44

Din fondul de rezervă al Guvernului, 65 de mii de dolari SUA vor fi alocați pentru asistența juridică în procesul prejudecării cauzei OOO „Komstroi” împotriva Republicii Moldova. În acest sens, suma de 7000 de dolari SUA va fi alocată pentru onorariile avocaților specializați ai Curții de Apel din Paris. 1000 de dolari SUA vor constitui plățile pentru notificarea Curții de Apel din Paris cu privire la procedura de rejudecare. Taxele pentru perfectarea și prezentarea referinței argumentate Curții de Apel din Paris vor constitui 57 de mii de dolari SUA.

Totodată, 25 de mii de dolari vor fi cheltuiți pentru plata comisioanelor avocaților ce urmează să se prezinte în fața Curții de Casație din Paris, alți 25 de mii de dolari vor constituie onorariile acordate companiei pentru asistență juridică în cazul unui eventual recurs în fața Curții de Casație din Paris. Suma de 6713 de dolari SUA va fi alocată pentru achitarea datoriei acumulate față de compania „DLA Piper France LLP” pentru anul 2017.

Guvernul își justifică acțiunile prin faptul că „apărarea intereselor statului este primordială în condițiile în care în eventualitatea pierderii procesului, statul va suporta o sarcină financiară considerabilă”.

Amintim că Curtea de Apel din Paris reexaminează cauza OOO „Komstroi” (succesoarea în drepturi a OOO „Ănergoalians”, Ucraina) împotriva Republicii Moldova privind încasarea din contul Republicii Moldova în beneficiul companiei OOO „Komstroi” a sumei de aproximativ 195 de mii de lei. Banii reprezintă dobânzi de întârziere și cheltuieli de judecată pentru datoria acumulată pentru achiziționarea energiei electrice în sumă de peste 397 de mii de lei și 540 de mii de dolari SUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram