/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Detalii noi privind accidentul din Rusia în care au murit șase moldoveni

missing
04 august 2018, ora 12:56

UPDATE. Ministerul Afacerilor Interne a creat o celulă de criză pentru monitorizarea situației în urma accidentului, dar și luarea de decizii în caz de necesitate. În cadrul celulei sunt implicați factori de decizie din cadrul ministerului care vor putea ajuta persoanele rănite și apropiații oamenilor decedați. Rudele și apropiații celor implicați în accidentul de circulație din regiunea Kaluga pot afla mai multe informații contactând telefonul de încredere al IGSU la numărul 022 78 -50 -32.

Reprezentanții misiunii diplomatice colaborează cu serviciile specializate ruse pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului, identificării victimelor şi acordării suportului necesar familiilor celor decedați şi răniți.

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.

În același timp, Igor Dodon a anunțat că președinția va acorda sprijinul necesar familiilor celor decedați. „Cu multă tristeţe am aflat despre oribilul accident rutier din Federaţia Rusă, în rezultatul căruia şi-au pierdut vieţile 6 cetăţeni ai Moldovei, iar alţi cîţiva compatrioţi de-ai noştri au fost spitalizați cu diverse traumatisme. Deja am luat legătura cu colegii noştri ruşi şi sunt gata să ofer tot sprijinul necesar familiilor celor decedaţi şi traumatizaţi. Aduc cele mai profunde condoleanţe rudelor şi apropiaților victimelor accidentului”, se spune în mesajul șefului statului postat pe o rețea de socializare.

Potrivit informației IGSU al MAI colectată din subdiviziunea Ministerului pentru Situații Excepționale a Federației Ruse în dimineața zilei de 4 august ora 7.40 a avut loc un accident de circulație în apropiere de regiunea Kaluga, Rusia pe traseul M3 spre Ucraina. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbus de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare a Republicii Moldova. În urma impactului 8 persoane au decedat dintre care 6 cetățeni ai Republicii Moldova. Alte 4 persoane cetățeni ai țării noastre sunt internați în spital cu diverse traumatisme. Circumstanțele urmează să fie stabilite ulterior. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI monitorizează situația și menține o comunicare permanentă cu colegii din Federația Rusă, dar și cu serviciul consular pentru stabilirea identității cetățenilor moldoveni implicați în tragicul accident.

Presa din regiune scrie că în accident a fost implicat un microbuz Mercede, un Ford Focus și un camion Foton.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram