Pentru mulți, vara este sezonul estival. O perioadă a anului în care oamenii își planifică din timp o vacanță la mare. În timp ce sunteți în afara orașului ori peste hotare, casa dumneavoastră posibil să fie goală, o eventuală țintă pentru spargeri și jafuri.

Este o perspectivă înspăimântătoare, iată de ce trebuie să fiți pregătiți pentru a vă menține casa în siguranță. Pentru a ajuta lumea sa pornească vara în vacanță fără griji, cei de la realsimple.com au realizat o listă cu cinci lucruri pe care oricine le poate face (gratuit!), pentru a evita jafuri la domiciliu.

1. Dacă aveți uși glisante, asigurați-vă ca acestea sunt încuiate definitiv.

Întăriți baza ușilor or dacă este cazul a ferestrelor glisante cu un obiect care le-ar face nemișcate.

2. Cereți unui vecin să primească coletele și scrisorile poștale.

O cutie poștală plină ori un colet care stă la colțul curții este un semn clar că nimeni nu este acasă. Cereți cuiva în care aveți încredere să preia coletele și scrisorile poștale, până când nu vă întoarceți acasă.

3. Faceți să pară că cineva este acasă.

Majoritatea spărgătorilor puțin probabil să intre într-o casă ocupată. Setați cronometrele pentru a vă activa sau dezactiva luminile pe parcursul zilei și a nopții. Totodată lăsați o mașină parcată în curte pentru a face să pară ca și cum cineva este înăuntru.

4. Evitați să vă anunțați absența.

Da, poate doriți să postați despre vacanța dvs. uimitoare pe social media (mai ales dacă ați plecat pe o perioadă mai lungă de timp), dar în așa mod le comunicați potențialilor infractori exact când casa dumneavoastră va fi goală. Încercați să evitați să faceți astfel de postării până când vă întoarceți.

5. Verificați ușile și ferestrele.

Verificați ferestrele și ușile înainte de a pleca. Este posibil ca cineva să deschidă o ferestră cu ceva timp în urmă și să uite de ea. Dacă veți verifica toate punctelor de intrare la domiciliu înainte de a pleca, veți fi mult mai liniștiți.

Aceste acțiuni simple pot contribui la prevenirea furturilor la domiciliu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!