/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Pleci în vacanță? Cinci lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-ți menține casa în siguranță

missing
06 august 2018, ora 14:23

Este o perspectivă înspăimântătoare, iată de ce trebuie să fiți pregătiți pentru a vă menține casa în siguranță. Pentru a ajuta lumea sa pornească vara în vacanță fără griji, cei de la realsimple.com au realizat o listă cu cinci lucruri pe care oricine le poate face (gratuit!), pentru a evita jafuri la domiciliu.

1. Dacă aveți uși glisante, asigurați-vă ca acestea sunt încuiate definitiv.

Întăriți baza ușilor or dacă este cazul a ferestrelor glisante cu un obiect care le-ar face nemișcate.

2. Cereți unui vecin să primească coletele și scrisorile poștale.

O cutie poștală plină ori un colet care stă la colțul curții este un semn clar că nimeni nu este acasă. Cereți cuiva în care aveți încredere să preia coletele și scrisorile poștale, până când nu vă întoarceți acasă.

3. Faceți să pară că cineva este acasă.

Majoritatea spărgătorilor puțin probabil să intre într-o casă ocupată. Setați cronometrele pentru a vă activa sau dezactiva luminile pe parcursul zilei și a nopții. Totodată lăsați o mașină parcată în curte pentru a face să pară ca și cum cineva este înăuntru.

4. Evitați să vă anunțați absența.

Da, poate doriți să postați despre vacanța dvs. uimitoare pe social media (mai ales dacă ați plecat pe o perioadă mai lungă de timp), dar în așa mod le comunicați potențialilor infractori exact când casa dumneavoastră va fi goală. Încercați să evitați să faceți astfel de postării până când vă întoarceți.

5. Verificați ușile și ferestrele.

Verificați ferestrele și ușile înainte de a pleca. Este posibil ca cineva să deschidă o ferestră cu ceva timp în urmă și să uite de ea. Dacă veți verifica toate punctelor de intrare la domiciliu înainte de a pleca, veți fi mult mai liniștiți.

Aceste acțiuni simple pot contribui la prevenirea furturilor la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram