/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ar fi accesat ilegal agenția de știri de stat din Belarus. Șapte jurnaliștii ai portalului TUT.BY, reținuți pentru trei zile

missing
07 august 2018, ora 16:26

Reprezentanții oficiali ai Comitetului de Investigații din Belarus nu au comentat încă informațiile. Potrivit „Radio Svoboda”, în total au fost reținuți șapte angajați ai „TUT.BY”. Ei sunt suspectați că ar fi accesat neautorizat site-ul agenției de știri de stat din Belarus „BELTA”.

Directorul „BELTA”, Irina Akulovich a comunicat ziarului „Nasha Niva” că agenția a primit plângeri din partea persoanelor abonate contra-plată, că ar fi avut probleme legate de autorizare. După ce a primit plângerile, agenția a sesizat poliția. „Mai apoi au fost identificați cei care nu plătiseră bani, însă aveau acces la banda de informații”, a spus Akulovici.

Ce prejudiciu au provocat angajații „TUT.BY” agenției „BELTA”, Akulovici nu a putut să explice, spunând că este vorba despre un simplu furt.

Jurnaliștii „TUT.BY”, inclusiv redactorul-șef, au fost reținuți în dimineața zilei de șspte august. În redacție și la domiciliul angajaților portalului de știri au avut loc percheziții și au fost confiscate computerele.

Potrivit „SC Belarus”, acțiunile de investigare se desfășoară în conformitate cu partea a doua a articolului 349 din Codul penal, al Republicii Belarus, „Acces neautorizat la informații digitale”. Articolul prevede pedeapsă maximă privațiune de libertate până la un termen de doi ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram