După ce mai multe ONG-uri de presă au condamnat agresiunea Marinei Tauber, vicepreședinta partidului Șor, față de o jurnalistă, aceasta a venit cu un comentariu în care spune că s-a simțit ca un „terminator” după ce timp de trei zile a citit despre „„agresiunea” sa fără precedent” în raport cu o jurnalistă. În același timp, Tauber afirmă că la radio Orhei nu lucrează jurnaliști „adevărați” și că jurnalista în cauză ar fi o provocatoare și că joacă rolul de victimă.

Potrivit ei, nici un jurnalist, condus de legile obiectivității și echidistanței, nu va participa la demonstrații, mitinguri, proteste în calitate de participant obișnuit, fapt de care nu ar fi ținut cont jurnaliștii de la radio Orhei.

Nici un jurnalist adevărat nu va fi de acord cu rolul unui provocator, al cărui scop este să pretindă că este o “victimă”. Radio Orhei în acest sens este un exemplu clasic de NON-jurnalism sau ANTI-jurnalism. Jurnaliștii în ghilimele de la Radio Orhei mint, participă la acțiuni de protest iar în loc să informeze obiectiv, acceptă de bună voie să pretindă că sunt victime. Aceștia nu sunt jurnaliști, ci provocatori profesioniști. Despre ce li s-a spus”, a scris Tauber pe pagina sa de facebook.

Ea susține că a fost o evaluare obiectivă a jurnalistei, poate chiar exprimată într-o formă ușor emoțională, însă Tauber susține că nu-și amintește să fi fost agresivă în raport cu jurnalista în cauză.

Nu-mi amintesc că a fost o acțiune agresivă specifică din partea mea în adresa acestei „jurnaliste”, înseamnă că nu sa întâmplat nimic semnificativ sau teribil”, a spus Tauber adresândui-se jurnalistei în cauze să aducă dovezi și afirmând că dacă acestea sunt atunci e gata să-și aducă scuzele de rigoare.

Amintim că, organizațiile de media au condamnat comportamentul agresiv al reprezentanților partidului „Șor”, care au atacat verbal jurnaliștii postului Radio Orhei și i-au împiedicat să reflecte o manifestație organizată duminică, 5 august, la Orhei de către această formațiune politică.

Din imaginile video care au apărut pe rețelele de socializare se vede clar cum reprezentanta partidului „Șor”, primărița comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, și colegul său de partid Pavel Verejanu instigă participanții la protest împotriva jurnalistei postului Radio Orhei, Tatiana Djamanov: „Ia – Djamanov, cu mătura!”, „Radio Orhei la gunoi!”, „Radio Orhei afară!”, „Du-te de aici!”. Înarmați cu mături, alți manifestanți au urmat îndemnul Marinei Tauber şi au îmbrâncit-o pe jurnalistă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!